Winna Góra to idealne miejsce na zorganizowanie eleganckiego przyjęcia weselnego Waszych marzeń.
Malownicze położenie w lesie i niespotykany mikroklimat zapewniają romantyczny nastrój i przepiękną oprawę dla uroczystości weselnej. Stanowią wymarzony plener do wykonania sesji zdjęciowej. Młodej Parze i Gościom gwarantują intymność i prywatność, sprzyjają zacieśnianiu więzi rodzinnych i na długo zapadają w pamięci.
W naszej ofercie znajdują się dwie sale weselne, oddzielone od siebie dziedzicem, którego sercem jest piękny krzew Magnolii.
Naszym celem jest zapewnienie najwyższej jakości usług, dlatego zadbamy o każdy, najdrobniejszy szczegł, dotyczący organizacji Przyjęcia Weselnego.
Decydujuc się na naszą ofertę możecie być Państwo pewni, że:
Poprawiny mogą odbywać się tradycyjnie w sali weselnej. Dodatkowo możemy zorganizować dla Państwa gości grilla, wykorzystując naturalne warunki plenerowe.
Zupa
Rosuł z makaronem
Danie główne
Kotlet schabowy
Panierowana rolada drobiowa z serem żółtym i ziołami
Karczek w sosie własnym
Sznycelki pod sosem Gorgonzola
Młode ziemniaki z masłem i koperkiem
Kluski śląskie z sosem
Surówka z młodej kapusty z marchewka i cebulką
Buraczki z cebulką
Mizeria ze śmietaną
Zimne przekąski
Pómiski z wędzonkami
Pómiski mięs pieczonych, wśród nich:
- schab ze śliwkami
- karczek faszerowany czosnkiem
- boczek zawijany
Ośmiorniczka śledziowa
Galaretki drobiowe
Jaja w sosie tatarskim
Pomidory faszerowane
Sałatka jarzynowa
Sałatka grecka
Faszerowane rożki z szynki pod auszpikiem
Blanszowane różyczki kalafiora i brokuła z oliwkami
Gorące przekąski
Szynka wieprzowa pieczona w całości, serwowana z kapustą zasmażaną z kminkiem
Flaczki po polsku przygotowane wg tradycyjnego przepisu
Bogracz
Czerwony barszcz na kiszonych burakach, do niego krokiet z kapustą i grzybami
Kawa, herbata, soki owocowe, woda - bez ograniczeń, do woli
Zupa
Rosół z makaronem
Danie główne
Kotlet schabowy
Panierowana rolada z indyka nadziewana szpinakiem i serem feta
Zrazy z szynki zawijane z boczkiem, cebulą i ogórkiem, pod sosem pieczeniowym
Sznycelki cielce pod sosem Gorgonzola
Młode ziemniaki z masłem i koperkiem
Kluski śląskie z sosem
Surówka z młodej kapusty z marchewka i cebulką
Buraczki z cebulką
Mizeria ze śmietaną
Zimne przekąski
Półmiski z wędzonkami
Półmiski mięs pieczonych, wśród nich:
- schab ze śliwkami
- karczek faszerowany czosnkiem
- boczek zawijany
Ośmiorniczki śledziowe
(płaty śledziowe z sałatką śledziową w środku)
Galaretki drobiowe
Tymbaliki z ryb morskich
Jaja faszerowane szpinakiem
Jaja faszerowane pieczarkami
Sałatka Magdalenka
Sałatka Salmon Penne
Sałatka grecka
Szparagi w szynce pod sosem muślinowym
Blanszowane różyczki kalafiora i brokuła z oliwkami
Gorące przekąski
Zbójnicka szynka wieprzowa pieczony w całości, serwowana z kapustą zasmażaną z kminkiem
Flaczki po polsku przygotowane wg tradycyjnego przepisu
Boeuf Strogonoff
Czerwony barszcz na kiszonych burakach, do niego krokiet z kapustą
i grzybami
Kawa, herbata, soki owocowe, woda - bez ograniczeń, do woli
Zupa
Rosół z makaronem
Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
Krem broku�owy z grzankami
Danie główne
Kotlet schabowy
Śląskie rolady wołowe z ogórkiem, cebulą i boczkiem
Sakwy schabowe "Financierre" wypełnione grzybami z cebuli
Szaszłyki z sznycelki cielęcych i pieczarek
Młode ziemniaki z masłem i koperkiem(sezonowo)
Kluski śląskie z sosem
Zimne przekąski
Półmiski z wędzonkami
Półmiski mięs pieczonych, wśród nich:
- schab ze śliwkami
- karczek faszerowany czosnkiem
- boczek zawijany
Ośmiorniczki śledziowe
(płaty śledziowe z sałatką śledziową w środku)
Schab z mandarynkami w galarecie
Tymbaliki z ryb morskich
Jaja faszerowane szpinakiem
Jaja faszerowane pieczarkami
Sałatka Magdalenka
Sałatka Caprese
Sałatka grecka
Pomidory faszerowane sałatką z szynki i sera
Roladki z łososia wędzonego i twarożku ziołowego
Pasztet z królika w otulinie ze słoninki ,z żurawiną i chrzanem
Szparagi w szynce pod sosem muślinowym
Blanszowane różyczki kalafiora i brokuła z oliwkami
Gorące przekąski
Szynka pieczona w całości, serwowany z serwowana z kapustą zasmażaną z kminkiem
Boeuf Strogonoff
Łosoś z sandaczem przekładany listkami szpinaku, ułożony na ryżu szafranowym
Barszcz czerwony a do niego krokiet z kapustą i grzybami
Kawa, herbata, soki owocowe, woda - bez ograniczeń, do woli
Szampan na toast, owoce na stołach lub na osobnym stole owocowym - do wyboru.
Chleb z solą na powitanie Państwa Młodych. Cena obejmuje przygotowanie przyjęcia i obsługę kelnerską.
We własnym zakresie należy dostarczyć ciasta, torty, alkohol.
W przypadku organizacji wesela w namiocie do ceny menu należy doliczyć 30zł/os.
Wszelkie pytania związane z organizacją wesel (terminy i rezerwacje) prosimy kierować na adres:
wesela@winnagora.pl
lub telefonicznie pod numerem: 505 439 360